Nieuws Stadsdeel Centrum, 23 juni 2020

We richten De 9 Straatjes tijdelijk in op de 1,5 metermaatregel. Het gebied tussen de Raadhuisstraat en de Leidsegracht en de evenzijde van het Singel en de oneven zijde van de Prinsengracht, is vanaf woensdag 24 juni tijdelijk een shared space. Dit houdt in dat de voetganger ook gebruik mag maken van de rijbaan. Op deze manier hebben voetgangers meer ruimte om uit te wijken.We richten De 9 Straatjes tijdelijk in op de 1,5 metermaatregel. Het gebied tussen de Raadhuisstraat en de Leidsegracht en de evenzijde van het Singel en de oneven zijde van de Prinsengracht, is vanaf woensdag 24 juni tijdelijk een shared space. Dit houdt in dat de voetganger ook gebruik mag maken van de rijbaan. Op deze manier hebben voetgangers meer ruimte om uit te wijken.Hierdoor is ook, na sluitingstijd van de winkels, verruiming van de terrassen tot 23.00 uur mogelijk. Met borden en markeringen op straat, wordt de maatregel aangegeven. De maatregel is tijdelijk en geldt vooralsnog tot 31 oktober 2020.

Ondernemersvereniging

Het idee voor een shared space op deze locatie is bedacht door de ondernemersvereniging van De 9 Straatjes. De ondernemersvereniging heeft het plan besproken met bewoners in de buurt en het vervolgens ingediend bij stadsdeel Centrum.

Plan indienen

Bewoners, ondernemers en culturele instellingen kunnen aanvragen doen voor initiatieven in de openbare ruimte. De openbare ruimte is schaars. Bespreek uw plannen voor het uitbreiden daarom altijd met andere bewoners, ondernemers en instellingen uit de buurt. Als u ook een idee heeft om beter afstand te kunnen houden in de openbare ruimte, kunt u contact opnemen met de gebiedsmakelaar van uw buurt.