Sommige stadsdorpers doen het al: regelmatig een rondje lopen met een vuilniszak in een ring en een grijper om zwerfvuil te verzamelen. Trudy en Monique doen het blokje Elandsgracht/Prinsengracht, Agnes en ik doen het blokje Looiersgracht/Passeerdersgracht. Het is leuk om te doen, je krijgt veel positief commentaar en je ontmoet tal van buurtgenoten die je wel van gezicht kent maar nooit eerder gesproken hebt. Na afloop heb je niet alleen een schone straat maar ook een goed gevoel.

 

Als alle stadsdorpers eens in de week hun eigen blokje doen is het echt niet veel werk om de buurt een beetje schoon te houden. En met z’n tweeën is het ook nog gezellig :-) Tip: neem je camera mee zodat je eventuele misstanden later kunt melden via ‘Melding openbare ruimte en overlast’ op amsterdam.nl.

 

Hoe kom je aan de spullen? Ga naar amsterdam.nl, dan naar ‘wonen/leefomgeving’, dan klikken op ‘schone stad’ (onderaan links). Daar vind je een knop ‘afvalgrijper en afvalring lenen’. Volg de instructies en je kunt beginnen met prikken.

Veel plezier!

heb je vragen, stuur dan een e-mail naar grachtennegenplus@gmail.com